Защо хората се смущават да потърсят помощ от адвокат?

В 21 век искаме да се справяме сами! При наличието на огромно богатството от лесно достъпна онлайн информация, хората имат склонността да прекарват безброй часове в опит да решат проблемите си, без да потърсят специалист. Разбира се самостоятелността е нещо хубаво, но трябва да си признаем, че всеки понякога се нуждае от помощ.

Има 3 причини, поради които хората не се свързват с адвокат:

  1. Смятат, че няма нужда и ще могат да разрешат ситуацията сами

Въпреки че интернет е изключително ценен инструмент, прекалено лесно е някой да добави нещо онлайн и да последвате погрешни съвети. Ако търсите съвета на приятелите и семейството, трябва да имате предвид, че все пак колкото и добронамерени да са те, едва ли имат опита и образованието на лицензиран професионалист.

  1. Смущават се да разказват на непознат за своите проблеми

Важно е да знаете, че всички консултации с адвокат са поверителни. С правилния професионалист ще преодолеете смущението и нежеланието да споделяте. Имал съм много клиенти, които са били пред нервен срив, преди да дойдат при мен за помощ и да си тръгнат спокойни и обнадеждени.

  1. Страхуват се от разходите, включително евентуална такса за консултация

Много адвокати таксуват за първоначална консултация. Въпреки че съм съгласен, че съветването може да се разглежда като услуга, която се таксува, аз смятам, че не бива да плащате, само за да разберете възможностите си. Ето защо аз предоставям безплатна консултация, така че хората да нямат причина да не потърсят моя съвет или друг адвокат, който има същата практика.

Leave a Reply